Pišite nam | Povejte prijatelju | E-poročilo | Domov


Nouriel Roubini: GOSPODARSKA KRIZA


Kategorija: Poslovne uspešnice
Cena: 29,00 EUR  

Napoved prihodnjih finančnih zlomov

Ta knjiga razblinja mite, odkriva metode s katerimi je slavni ekonomist Nouriel Roubini napovedal zadnjo finančno krizo in prikazuje kako bi te metode lahko uporabili, da bi se bolje pripravili na prihodnost. Drugače kot večina njegovih poklicnih kolegov, Roubini gospodarskih katastrof nima za enkratne in slučajne dogodke, ki bi se pojavljali brez jasnega vzroka. Desetletja raziskav so mu prinesla spoznanje, da so precej pogoste in predvidljive. Roubini z nenavadno mešanico zgodovinskih ekonomskih analiz sooča sodobne politike, ustvarjalce politike, investitorje in borzne strokovnjake z, dolgo časa, zanemarjeno resnico: finančni sistemi so po naravi krhki in nagnjeni h kolapsom.

Roubini je opozarjal na nastajanje monstruoznega balona na trgu nepremičnin in na pok tega balona, kar bo velik del finančnega sistema privedlo do kolapsa. Tako se je tudi zgodilo, ko so, na videz čudaške in nezemeljske Roubinijeve napovedi postale stvarnost.
Njegova opozorila bazirajo na sofisticiranih modelih in skrbnih analizah, ki se pogosto izkažejo za pravilne - ne le na splošno ampak tudi v podrobnostih ...

Količina:  


Nazaj na spisek knjig
Naročite se na e-novice
Založbe poslovnih uspešnic