Pišite nam | Povejte prijatelju | E-poročilo | Domov


Mark Victor Hansen in Robert G. Allen - ENOMINUTNI MILIJONAR


Kategorija: Poslovne uspešnice
Cena: 19,62 EUR  

Ameriški statistik W. Edwards Deming je po petdesetih letih statističnih raziskav ugotovil, da ima vsak proces začetek in konec. Če se osredotočimo na prvih 15 odstotkov procesa in ga vodimo natančno (vhodni pogoji), smo si zagotovili vsaj 85 odstotkov želenega rezultata. Če prvih 15 odstotkov česarkoli opravimo dobro, bo preostalih 85 odstotkov sledilo brez večjega napora.
Tako deluje tudi sistem Milijonarja v eni minuti. To je sistem, ki v slehernem trenutku sproža drobne premike v mislih in delovanju posameznika.
To je prvih 15 odstotkov celotnega sistema in ta del je treba opraviti kar se da dobro. Ko ga boste, bodo drobne spremembe sprožile proces, v katerem boste postali razsvetljeni milijonar.

Svoje skrivnosti bosta z vami delila pisca velikih uspešnic, ki že desetletja učita ljudi, kako do uspeha in bogastva. Mark Victor Hansen, soavtor nadvse uspešne Kurje juhice za dušo in Rober G. Allen, eden najspretnejših finančnih izvedencev na svetu, sta že tisočim pomagala, da so postali milijonarji. Zdaj ste na vrsti vi.

Je mogoče v eni sami minuti zaslužiti milijon dolarjev? Vprašanje vas je morda presenetilo. V knjigi Milijonar v eni minuti opisujeta avtorja popolnoma nov sistem ustvarjanja bogastva, ki hkrati spreminja življenje.

Naučili se boste, kako:

Priti do bogastva, celo kadar imate zelo malo ali nič sredstev za začetek;
Uporabiti moč vzvodja, ki vam pomaga do hitrih zaslužkov;
Premagati strahove, da bi sprejeli potrebna tveganja;
Uporabiti 'enominutne' prijeme, da bi si ustvarili dolgoročne vire bogatenja.

Milijonar v eni minuti je povsem nov, revolucionaren pristop k ustvarjanju bogastva, hkrati pa je to tudi program samoraziskovanja. Pred vami sta dve knjigi v enem ovitku: izmišljena zgodba in priročnik. Vsaka vam bo na svoj način pomagala, da boste lahko sprejeli novosti, ki spreminjajo življenje. Na desnih straneh je izmišljena zgodba ženske, ki je morala v devetdesetih dneh zaslužiti milijon dolarjev, sicer bi za vedno izgubila svoja otroka. Na levih straneh so korak za korakom opisane strategije in prijemi, s katerimi se boste v resničnem svetu spopadli na 'poti milijonarjev'. Našli boste več kot sto povsem konkretnih 'milijonarjevih' nasvetov in opisov, kako obogateti v različnih poslovnih okoliščinah.

Toda knjiga ne opisuje le kako postati milijonar – uči nas, kako postati razsvetljeni milijonar, kako priti do bogastva na pošten način, kako ravnati z njim in ga deliti z drugimi. Pred vami je resnična priložnost, da se dokopljete do izobilja, pa naj vam bo cilj zaslužiti veliko manj kot milijon dolarjev, ali pa veliko več. Dovolite, da vam knjiga Milijonar v eni minuti pokaže pravo pot.

'Šestdeset let modrosti je zgoščeno v šestdeset sekund do bogastva'. Harvey Mackay, avtor uspešnice Plavaj z morskimi psi in ostani živ

'Mark in Bob sta genija. Ogromno sta me naučila, in tudi vas bosta.' Robert Kiyosaki, avtor uspešnice Revni očka, bogati očka

'Svoboda pomeni zavedati se, kdo si in verjeti vase, potem pa oboje uporabiti v sistemu svobodnega podjetništva in obogateti. To je knjiga, ki jo morate brati.' Stedman Graham, predsednik in izvršni direktor S. Graham and Associates

'Bravo! Odlična zgodba, pospremljena z nekaj preprostimi načini bogatenja. To je knjiga, ki za vedno odpravlja vprašanje: 'Kako si pa ti obogatel?' Art Linkletter


Vsepovsod, pogosto nekje v ozadju, se skriva na tisoče razsvetljenih milijonarjev, ki so do bogastva prišli na povsem svoj in časten način – in ki ga znajo tudi deliti s svojim okoljem. To je knjiga, ki vam bo pomagala, da postanete eden takšnih … in to hitreje, kot si lahko predstavljate. Naučila vas bo:

Štiriindvajsetih osnovnih načel razsvetljenih milijonarjev;
Moči ene same velike zamisli;
Sedmih finančnih navad zelo uspešnih ljudi;
Kako si ustvariti več virov zaslužka;
Kako deluje šest osnovnih oblik vzvodja;
Desetih najučinkovitejših tehnik poslovanja z nepremičninami brez lastnega vložka;
Osnov uspešnega trženja.

Ob tem pa boste uživali ob čudoviti zgodbi ženske, ki je vse to tudi naredila…

O avtorjih:
Mark Victor Hansen je soavtor ene največjih knjižnih uspešnic v zgodovini, ki so jo po vsem svetu prodali več kot 80 milijonov izvodov. Mark je petindvajset let predaval in razsvetljeval poslušalce po vsem svetu. Je avtor še petih drugih knjig in šestih zelo priljubljenih avdio programov učenja, za svoje delo pa je prejel številna priznanja in nagrade.

Robert G. Allen je do prvega milijona verjetno pomagal več Američanom, kot kdorkoli drug. Je avtor vrste zelo uspešnih finančnih priročnikov. Knjige Nothing Down so prodali že več kot milijon izvodov, na spisek prodajnih uspešnic New York Timesa pa so se uvrstile tudi Creating Welth, Multiple Stream of Income in Multiple Stream of Internet Income.

NEPREMIČNINE
odlomek iz knjige Milijonar v eni minuti

Na goro milijonarjev

Prav, pripravljeni ste. Motivirani tudi. Na katero goro milijonarjev bi se radi povzpeli? Ugotovili smo že, da jih je le nekaj.
Na vrh vsake vodi več poti. Vsaka zase pomeni popolnoma svojo, sistematično pot do bogastva. Če teh poslovnih poti ne poznate, ne morete naprej. (Tako kakor si ne morete predstavljati, čemu bi lahko služil avto, če ga še nikoli niste videli.) Predstavila vam bova nekaj različnih poslovnih poti do bogastva in morda se bo vaša domišljija predramila.
Začnimo z nepremičninami.

Z nekaj nepremičninami lahko postanete milijonar

Predpostavimo, da lahko s čim manj nepremičninami v najkrajšem možnem času zaslužite kar največ. Je mogoče z eno nepremičnino v letu dni zaslužiti milijon dolarjev? Zelo malo verjetno, toda še vedno mogoče. Tudi zgodilo se je že. A za kaj takega potrebujete zelo močno in jasno vizijo. Pridobiti boste morali najboljšo skupino mentorjev, ki vam bodo dali na voljo potrebna sredstva – denar, posojila, znanje itd. Potem boste morali zelo osredotočeno, kakor laserski žarek, iskati pravo nepremičnino. Morda se boste prisiljeni ozreti celo v sosednje države. Toda najprej se vprašajmo: Ali v vaši državi sploh je na voljo tistih nekaj nepremičnin (ena do pet), s katerimi se v letu dni da zaslužiti milijon dolarjev? Prav gotovo!
Naj spet navedeva besede Warrena Buffeta: Če želite postati uspešen vlagatelj, morate vrednost najti ali jo sami ustvariti. To je tisto, kar iščete.

PONUDBA S POPUSTOM

• Iščite prodajalca, ki je prisiljen prodati nepremičnino, da bi odpravil likvidnostne težave.
• Iščite dolžnike, ki bi se radi otresli hipoteke, da bi prišli do svežega denarja.

TEŽAVNE NEPREMIČNINE

• Iščite prodajalce, ki bi se radi znebili 'težavne' nepremičnine – težavne zaradi najemnikov, naravne nesreče, požara in podobnega. Zanje je duševni mir pomembnejši od lastnine.
• Iščite nepremičnine, ki so zanemarjene in potrebujejo temeljito obnovo. Ponavadi se njihova vrednost izjemno poveča, saj lahko, denimo, močno povišate najemnino.

PRILOŽNOST ZA MENJAVO

• Iščite nepremičnine, ki so primerne za spremembo namembnosti: najemniška stanovanja v lastniška, lastniška stanovanja v pisarniške prostore, pisarniške prostore v trgovine, zapuščena kmetijska zemljišča v gradbena zemljišča … Sprememba namembnosti je pogosto lahko zelo donosna.

(ilustracija: Trenutna vrednost, Možnosti hitrega povečanja vrednosti, Možnosti cenovnega popusta za hitro povečanje vrednosti)

Kupujte poceni in prodajajte drage nepremičnine

Z nepremičninami se je in se tudi bo zelo dobro služilo. Kako boste vi z njimi prišli od nič do milijona? Čeprav se zdi poslovanje z njimi zelo zapleteno, gre v resnici samo za obvladovanje treh spretnosti:

• Iskanje priložnosti: kako najti pravo nepremičnino, ki je naprodaj
• Financiranje posla: kako zagotoviti posojilo in gotovino za predplačilo
• Kapitalizacija: kako nepremičnino čim hitreje in s čim večjim dobičkom spet prodati

Celoten proces je sestavljen iz naslednjih sedmih korakov:

1. Kupujte samo stanovanjske zgradbe v premeru sto kilometrov od svojega doma. Enostanovanjske hiše in večstanovanjske zgradbe v kakršnikoli lasti je najlažje prodajati, oddajati in financirati. Drugih vrst nepremičnin se izogibajte.
2. Izberite si kvadratni kilometer ali dva veliko območje in tam postanite najboljši poznavalec. Na tolikšnem območju se na leto ponudi od 3 do 10 odličnih priložnosti. Bodite vedno prvi. Osredotočajte se na svoje območje, vendar še vedno preverite vsako priložnost v premeru do sto kilometrov.
3. Uporabite enega od naslednjih načinov za prepoznavanje visoko zainteresiranega prodajalca. Ljudje postanejo pri prodaji nepremičnine prožni zaradi različnih vzrokov:

Težave z upravljanjem ali z denarjem
Oddaljenost od mestnega središča, od delovnega mesta, od lastnih želja …
Selitev
Bolezen, dediščina, nezanimanje za nepremičnino
Zapuščena nepremičnina
Zapuščeno območje, pravne težave (tožbe, dolgovi, bankroti)
Davčne težave
Slabi najemniki, ločitev, smrt, dolgovi, razpad poslovnega partnerstva

Tule je devet načinov, kako poiskati takšnega prodajalca:
1. Anonimen oglas
2. Lasten plačan oglas
3. Nepremičninski posrednik
4. Iskanje po izbranem območju
5. Namigi prijateljev in znancev
6. Banke
7. Sodišča
8. Zbirališča investitorjev
9. Strokovni svetovalci (finančniki, odvetniki …)

Začnite z lokalnim časopisom. Z vsakodnevnim prebiranjem oglasov se boste tako izmojstrili, da boste hitro prepoznali prodajalca v težavah. Označite oglase, ki zvenijo obetavno. Toda zapomnite si, ne iščete težavne nepremičnine. Ta mora biti odlična, v težavah naj bo njen lastnik. Potem uporabite še preostalih osem možnosti, da končno najdete pravo tarčo.

4. Potencialni nakup analizirajte z odgovori na naslednjih pet vprašanj:
Kakšna je cena?
V kakšnem stanju je nepremičnina?
Kakšna je ponudba?
Kakšna je lokacija?
Kako zainteresiran je prodajalec?

Posredniku ali prodajalcu zastavite teh pet vprašanj, bodisi po telefonu bodisi neposredno. Vsak odgovor ocenite z 1 do 3 točke. Če je, na primer, cena globoko pod tržno, boste ob prvem vprašanju zapisali 3 točke. Če je cena enaka tržni, boste zapisali 2 točki, če je nad tržno vrednostjo, pa 1. Ocenjujte, še preden si nepremičnino ogledate. Točkovanje je zgolj 'informativna ocena'. Seštejte točke. Če jih dobite 10, iščite naprej. Če jih dobite 11, si nepremičnino oglejte in če je vtis tudi potem dober, lahko pripravite ponudbo.

5. Premislite, kako se boste izognili vlaganju lastnega denarja. Takšno ravnanje je stvar navade. To preprosto pomeni, da pri poslih, kadar je le mogoče, uporabljate tuj denar. Bob je nekoč pristal v San Franciscu s sto dolarji v žepu in s tujim denarjem v 57 urah kupil 6 nepremičnin. Vse, kar je potreboval za uspeh, so zagotovili drugi – le najti jih je moral. Njegov problem torej ni bil imeti dovolj svojega denarja ali posojil, temveč kako najti prave ljudi. Enako velja za vas. Zagotovo boste vedno prej ostali brez denarja kakor brez dobrih poslovnih možnosti. Tudi če ste bogati kakor Donald Trump, boste vedno potrebovali partnerje, da primaknejo manjkajoči denar. Prav zato najprej iščete močno zainteresirane prodajalce. Morda vam bodo iz nuje pripravljeni prodati brez vseh tistih ovir, ki jih ponavadi postavljajo banke ali posredniki. Če pa že potrebujete hipotekarno posojilo ali gotovino, naj ju priskrbijo vaši partnerji. Vaša osnovna zasluga je, da ste našli dober posel – za to boste deležni primernega deleža dobička. Če je posel res dober, morda sploh ne boste potrebovali gotovine.
6. Pripravite ponudbo za vse nepremičnine, ki ste jih ocenili z 12 točkami ali več. Ko veste, kako boste posel izpeljali po svoje, napišite ponudbo.
7. Kupite! Potem obdržite ali prodajte naprej. Kot začetnik boste morali verjetno napisati kakšnih petdeset ponudb, preden boste našli prodajalca. Z izkušnjami se bo izboljšala tudi vaša učinkovitost – najprej ena od desetih ponudb, potem ena od petih, ena od treh …

(ilustracija: Iščite v premeru do sto kilometrov, običajen prodajalec, dva kilometra, najmanj tisoč nepremičnin, izberite ciljno območje
vaš dom, visoko zainteresiran, uporabite devet načinov iskanja visoko zainteresiranega prodajalca, s petimi vprašanji analizirajte potencialni nakup, primeren rezultat, napišite ponudbo, odločite se, kako boste poslovali brez svojega denarja, kupite, da bi obdržali ali odprodali, 9 načinov iskanja:
tuj oglas, lasten oglas, posrednik, ciljno območje, prijatelji, banka, sodišče, zbirališče vlagateljev, svetovalci)

Izposojajte si na veliko

Kot vlagatelj v nepremičnine poskušate rešiti dve osnovni težavi:

1. težava: Kako pridobiti dolgoročno hipotekarno posojilo

2. težava: Kako priti do gotovine za predplačilo

Če imate veliko denarja, dobra posojila itd., potem nimate težav. Če pa vam česarkoli od tega manjka, nimate druge izbire, kakor da uporabite denar drugih. 'Toda,' se boste vprašali, 'zakaj bi se bogat finančnik odločil financirati ubogega vlagatelja?' Zato, ker mu boste dokazali, da lahko tako veliko pridobi. V premeru sto kilometrov je na stotine vlagateljev z milijoni dolarjev, ki se ozirajo za visokodonosnimi kupčijami. Večina jih nima niti časa, niti veselja, niti znanja, da bi našla zares dober nepremičninski posel. Z veseljem vas bodo spustili zraven kot partnerja, ki bo dobil polovico dobička, če najdete pravo priložnost in jo z njihovim denarjem tudi izpeljete. Če je priložnost zares dobra, jih vaše finančne razmere niti ne bodo zanimale. V bistvu boste imeli vlogo psa slednika. Tako sva začela midva. Tako je začela tudi večina drugih vlagateljev v nepremičnine.Količina:  


Nazaj na spisek knjig
Naročite se na e-novice
Založbe poslovnih uspešnic